FNV-actie Maasvlaket tegen hogere AOW-leeftijd Robert Bas/NOS

Politie, havenarbeiders en vervoerders in actie tegen latere AOW

time icon Aangepast

Zo'n 1500 mensen uit verschillende beroepsgroepen hebben op de Maasvlakte in Rotterdam gedemonstreerd tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Aanvankelijk zouden alleen havenwerknemers en politiemensen daar samen komen en het werk 66 minuten neerleggen. Daar hebben zich nog beveiligers en werknemers van enkele regionale vervoerbedrijven bij aangesloten.

FNV havens voert al langer actie tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. De bond eist dat die stijging minstens wordt bevroren. Ook moeten er mogelijkheden komen om eerder te stoppen met werk. Dat zijn ook nog steeds eisen in het pensioenoverleg, dat eind vorige maand vastliep.

Op de Maasvlakte in Rotterdam werd door zo'n 1500 mensen gedemonstreerd, bekijk hier de beelden:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Klagen doen we al jaren, er moet nu wat gaan gebeuren'

De samenwerking van havenpersoneel en politie is uniek, maar volgens politievakbond ACP is het logisch om de krachten te bundelen. "Zowel havenwerk als politie en andere beroepen zijn zware beroepen met hoge risico's", zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. "Daar moet iets aan gedaan worden."

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen wil de vakbond de acties verder opvoeren. Zo hoopt de bond begin maart op een grote actie in Den Haag. Tot die tijd willen bestuurders van het openbaar vervoer en vrachtwagenchauffeurs ludieke acties houden.

STER Reclame