Arno Kamminga ANP

Ook WK-finale schoolslagspecialist Kamminga en gemengde estafetteploeg

time icon

Op de WK zwemmen kortebaan in het Chinese Hangzhou heeft Arno Kamminga de finale bereikt van de 200 meter schoolslag, die later vandaag wordt gezwommen. Zijn tijd van 2.03,88 was goed voor de achtste tijd in de series.

Ook de gemengde estafetteploeg had vannacht succes. Op de 4x50 wisselslag noteerden Jesse Puts, Ties Elzerman, Maaike de Waard en Kim Busch de zevende tijd in de series, waardoor ook zij later vandaag een finale kunnen zwemmen.

De finalesessie van dag 3 van de WK zwemmen zenden we vanaf 12.00 uur live uit op NOS.nl en in de NOS-app. Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo zwemmen al vroeg de finale van de 100 meter vrij. Ook Arno Kamminga en de gemengde estafetteploeg werken een finale af.

Ranomi Kromowidjojo en De Waard drongen op de 50 meter vlinderslag door tot de halve finales, die zijn ook later vandaag. Met 25,32 en 25,83 werden ze respectievelijk eerste en zevende in de series.

Titelhouder Jesse Puts haalde met de zesde tijd (21,19) de halve finales op de 50 meter vrije slag. Daarop viel voor Stan Pijnenburg het doek (29ste).

STER Reclame