Ajacieden trots en kritisch: 'Ongelooflijk zonde, maar wat een wedstrijd'

Blind: 'Zo zonde dat we het nog weggeven'

Ajax blijft ongeslagen in de Champions League, maar toch overheerst na de spectaculaire 3-3 tegen Bayern München de teleurstelling over het mislopen van de groepswinst. "Zo ongelooflijk zonde. Je staat kort voor tijd met 2-1 voor en dan, ja...."

Balend staat Daley Blind de media te woord. In de slotfase kreeg Ajax bij een 2-1 voorsprong een penalty tegen. "En dan maak je zelf nog een klein foutje waar hun derde goal uit voortkomt. Dan vecht je terug tot 3-3. Ongelooflijk, wat een wedstrijd!"

Niet arrogant

Tweevoudig doelpuntenmaker Dusan Tadic denkt dat Ajax heeft laten zien dat het voor geen enkele ploeg meer bang hoeft te zijn. "We willen niet arrogant zijn. Maar elke tegenstander houdt nu rekening met ons."

Terwijl alom bewonderend wordt gesproken over het hoge tempo dat de wedstrijd kenmerkte, reageert Tadic tamelijk nuchter. "In Engeland heb ik veel vaker van dit soort duels gespeeld."

Tadic: 'In Engeland veel vaker zulke wedstrijden'

Het gewenste resultaat - drie punten en daarmee de groepswinst - bleef dus uit en daarom wacht Ajax in de achtste finales een tegenstander van zwaar kaliber: Juventus, Manchester City, Barcelona, Real Madrid, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain of FC Porto.

Daar maakt coach Erik ten Hag zich geen al te grote zorgen over. "We hebben nu tegen een topploeg in Europa gespeeld en we krijgen er straks weer eentje. Als we leren van de fouten en het spel dat we bij vlagen hebben laten zien frequenter op de mat leggen, hebben we een kans."

Ten Hag had een gretig Ajax aan het werk gezien. "We wilden het publiek waarderen. Dat zijn we ook aan de fans verplicht. Het was een geweldige entourage. Dit team is ongelooflijk hongerig en ambitieus. Ze zijn vanaf de eerste minuut losgegaan."

Ten Hag: 'Dit hongerige team is vanaf de eerste minuut losgegaan'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl