Georgi Sjtsjennikov heeft CSKA Moskou op 2-0 gezet in Madrid AFP

Uitzege op Real Madrid baat CSKA Moskou niet

time icon

Real Madrid heeft zich geblameerd door de groepsfase van de Champions League af te sluiten met een 3-0 nederlaag tegen CSKA Moskou. In het eigen Santiago Bernabéu nog wel. Gevolgen voor de groepswinst had het overigens niet voor de titelverdediger.

Nooit eerder had 'de Koninklijke' in eigen huis een nederlaag van meer dan twee doelpunten verschil geleden in Europees verband. Het gaat daarbij om maar liefst 252 wedstrijden.

Gracenote Live
@GracenoteLive
Real Madrid have played 252 home matches in European competition, and have never lost by more than a two-goal margin. #RMUCL #RealMadridCSKA @pfc_cska #FromRussiaWithLove
6 maanden geleden

Omdat het resultaat van de slotwedstrijd in groep G er niet meer toe deed voor Real Madrid, had trainer Santiago Solari het zich gepermitteerd enkele vaste krachten aan de kant te houden. De gasten uit Rusland profiteerden optimaal.

Real Madrid-doelman Thibaut Courtois incasseert zijn derde treffer van de avond AFP

Al voor de pauze hadden Fedor Tsjalev en Georgi Sjtsjennikov doel getroffen voor CSKA, dat bij een goed resultaat in Madrid nog in de Europa League terecht zou kunnen komen. In de tweede helft deed Arnor Sigurdsson er nog een schepje bovenop.

Zege baat CSKA niet

De eclatante zege baatte CSKA overigens niet. Ook Viktoria Plzen, de rivaal in de strijd om plaats drie in de groep, boekte een overwinning en blijft de Russen op onderling resultaat voor. Thuis werd met 2-1 gewonnen van AS Roma, dat al zeker was van de tweede plaats en dus een vervolg in de Champions League.

Tomas Chory, de matchwinnaar voor Viktoria Plzen AFP

De Italiaanse formatie, met Justin Kluivert van begin tot eind op het veld, oogde niet erg geïnspireerd. De Tsjechische zege was dan ook meer dan verdiend. Tomas Chory kopte in de 72ste minuut de winnende treffer binnen.

Eindstand groep G

gesp-ptn doelcijfers
1. Real Madrid ** 6-12 12-5
2. AS Roma ** 6-9 11-8
3. Viktoria Plzen * 6-7 7-16
4. CSKA Moskou 6-7 8-9
** achtste finales Champions League, * Europa League

STER Reclame