Ritsu Doan juicht na zijn eerste goal voor Japan, op 16 oktober tegen Uruguay
NOS Voetbal

FC Groningen moet Doan missen vanwege Azië Cup

FC Groningen moet het begin volgend jaar mogelijk drie wedstrijden stellen zonder vormgever Ritsu Doan. De 20-jarige middenvelder is opgenomen in de Japanse selectie voor de Azië Cup, van 5 januari tot 1 februari in de Verenigde Arabische Emiraten.

Japan is ingedeeld in een groep met Turkmenistan, Oman en Oezbekistan. Als de viervoudig Aziatisch kampioen de poulefase niet overleeft, is er voor FC Groningen niets aan de hand. In dat geval keert Doan nog voor de eredivisie-herstart terug naar Nederland.

Het scenario dat Japan de knock-outfase haalt ligt echter meer voor de hand. In dat geval mist Doan minimaal FC Groningen-Heracles Almelo, van 19 januari. Tot 1 februari, de dag van de finale van de Azië Cup, neemt Groningen het ook nog op tegen PSV. Een dag na de finale staat een bezoek aan Willem II op de rol.

Doan maakte op 11 september zijn debuut voor Japan en speelde inmiddels vijf interlands. Southampton-verdediger Maya Yoshida, ex-VVV-Venlo, werd ook opgeroepen.

Opmerkelijke afwezigen zijn aanvaller Shinji Okazaki (Leicester City) en Shinji Kagawa, de momenteel niet veel spelende middenvelder van Borussia Dortmund.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl