Hirving Lozano na de 0-1 AFP
NOS Voetbal β€’

Fans Spurs 'laten Lozano-tattoo zetten' en willen 'Ajax leegkopen'

"Thank us later", stuurde de social media-afdeling van PSV dinsdagavond in de richting van Tottenham Hotspur. PSV, dat hoe dan ook laatste zou worden in groep B van de Champions League, bewees de Spurs een grote dienst door hun concurrent Internazionale op 1-1 te houden. Daardoor overwintert Tottenham in het kampioenenbal en gaat Inter verder in de Europa League.

Niet veel later kreeg PSV een retweet van de Spurs, met als begeleidende emoticons een boks en een smiley met het zweet op zijn voorhoofd.

De tweet van PSV kon rekenen op ruim 32.000 likes, waarvan ongetwijfeld veel van Londense afkomst.

De tweet van PSV NOS

Want ja, het was een spannend avondje, vooral voor de fans van Tottenham Hotspur en Internazionale. De supporters van de Spurs konden rond 22.50 uur feest vieren, die van Inter dropen af.

Hirving Lozano nam de goal van PSV voor zijn rekening en die bleek uiteindelijk dus goud waard voor Tottenham Hotspur, dat vele miljoenen meer mag bijschrijven door de tweede plaats en de daarmee gepaard gaande overwintering.

Op Twitter volgden de dankbetuigingen van de Londense fans elkaar in snel tempo op. Zo liet James Hansley weten dat hij wel een gepaste manier weet om de Mexicaanse spits van PSV te bedanken. Met een tatoeage.

Georges Cyprien deed op zijn beurt direct een belofte aan PSV. De fan van de Spurs beloofde namelijk dat zijn club de beste spelers bij Ajax blijft wegplukken.

In het verleden kocht Tottenham Hotspur al Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen weg uit Amsterdam en vorig jaar kwam daar de Colombiaan Davinson SΓ‘nchez nog bij.

Andere fans hoopten erop - natuurlijk met een knipoog - dat bij het nieuwe stadion van hun club PSV-shirts worden verkocht en iemand anders stelde dat hij PSV te allen tijde zal blijven volgen.

Twitteraar Jahill ging wel heel ver om de koploper van de eredivisie te bedanken. Hij schreef gekscherend dat hij zijn eerste kind PSV zal noemen.

"We hebben hulp gekregen van PSV, dat klopt", zei Harry Kane na het veiligstellen van een plek bij de laatste zestien. "Het was moeilijk voor ons dat we al vroeg in de wedstrijd een tegendoelpunt kregen. We hebben weliswaar niet gewonnen, maar we zijn wel naar de volgende ronde. Dat is natuurlijk het belangrijkste."

Trainer Mauricio Pochettino had het zelfs over een onmogelijke missie die zijn ploeg volbracht. "Ik weet nog dat niemand meer in ons geloofde na het gelijkspel bij PSV. Ze spraken over een mission impossible, maar nu zitten we toch in de knock-outfase."

"Dit is een geweldige prestatie voor deze club", aldus de trainer. "Het motiveert ons enorm dat we ook na de jaarwisseling nog in dit toernooi mogen uitkomen."

STER reclame