De Wijn: 'Ik wist direct dat het foute boel was'

Bondscoach Max Caldas heeft verdediger Joep de Mol toegevoegd aan zijn selectie voor het WK in India. De Mol is de vervanger van Sander de Wijn, voor wie het WK erop zit nadat hij dinsdag in de wedstrijd tegen Canada met een hamstringblessure was uitgevallen.

De Mol was al in India als reserve, omdat het tijdens het WK is toegestaan geblesseerde spelers te vervangen. De speler van Oranje-Rood speelde 44 keer voor Oranje.

"Joep speelde afgelopen zomer in Breda nog een hele goede Champions Trophy en maakte de afgelopen periode volledig deel uit van onze groep", prijst Caldas De Mol. "We gaan als ploeg dan ook verder op de door ons ingeslagen weg, daar verandert niets aan."

Joep de Mol speelde afgelopen zomer voor Oranje tijdens de Champions Trophy ANP

De Wijn blijft bij Oranje en wil Indiërs stil krijgen

"Het is zeker een van de minst leuke momenten in mijn carrière", vertelt De Wijn, die het veld in tranen verliet. "Ik wist direct dat het foute boel was en dat het WK voor mij erop zat. De tranen waren niet zozeer van de pijn, ik realiseerde me dat het toernooi voorbij zou zijn."

De Wijn, die zich realiseert dat het toernooi nu écht gaat beginnen maar zonder hem, kan dan weliswaar niet meer spelen, hij blijft wel bij de groep. "Ik kan nog wel input leveren buiten het veld op tactisch vlak, bijvoorbeeld over strafcorners."

De verdediger is een van de dragende spelers in de ploeg van Caldas. Hij gaat vaak mee naar voren en zet tijdens de wedstrijd de lijnen uit. Dat moet Oranje in de rest van het toernooi missen. "Maar we hebben goede vervangers, daar heb ik het volste vertrouwen in."

NOS

Ook de wedstrijd tegen India ziet De Wijn met vertrouwen tegemoet. "Ik denk dat wij meer kans hebben om te winnen. We zitten goed in ons ritme door die tussenronde (tegen Canada, red.) en we hebben al een topwedstrijd gespeeld."

Die topper tegen Duitsland eindigde overigens wel in een 4-1 nederlaag voor Oranje. "Toen zijn we hier en daar met onze neus op de feiten gedrukt, maar dat is een goed leermoment geweest voor de rest van het toernooi."

"De kracht van India is het onberekenbare. Ze zijn erg technisch en hebben natuurlijk de steun van het thuispubliek. Maar als wij de rust bewaren en ons eigen spel spelen, dan kunnen wij de Indiërs hier heel stil krijgen", is De Wijn vastberaden.

STER reclame