Vreugde bij Mo Salah na zijn treffer
NOS Voetbal

Liverpool na spannend duel met Napoli naar achtste finales, ook PSG door

Liverpool heeft na een spannend gevecht met Napoli de achtste finales van de Champions League bereikt. De Engelse ploeg had een zege nodig om de Italianen te passeren en won op Anfield Road met 1-0.

Napoli is veroordeeld tot het spelen in de Europa League, omdat Paris Saint-Germain geen fout maakte op bezoek bij Rode Ster Belgrado (1-4). De Franse club wordt eerste in poule C, gevolgd door Liverpool.

Forse tackle Van Dijk

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum speelden de hele wedstrijd voor Liverpool. Van Dijk kwam in de eerste helft goed weg. Hij kreeg geel voor een forse tackle op het been van Dries Mertens, waar een rode kaart niet had misstaan.

De tackle van Virgil van Dijk op Dries Mertens

Mo Salah werd voor Liverpool matchwinnaar. Hij schoot na ruim een half uur spelen slim raak na een flitsende actie in de zestien. Liverpool was sterker en kreeg voldoende kansen om het duel te beslissen. Maar onder anderen Sadio Mané (van dichtbij over) miste.

In blessuretijd kreeg Arek Milik nog een levensgrote kans, maar de oud-Ajacied stuitte op de goed uitkomende Liverpool-doelman Alisson Becker.

PSG

Paris Saint-Germain maakte geen fout op bezoek bij Rode Ster Belgrado. Het won met 4-1. De Franse club ging met een 2-0 voorsprong rusten door goals van Edinson Cavani en Neymar.

In de tweede helft tekende Marko Gobeljic met een prachtige volley voor de aansluitingstreffer, maar een kwartier voor tijd zorgde Marquinhos met een kopbal voor de beslissing. Kylian Mbappé maakte in de laatste minuut nog de 4-1.

Stand groep C

Duels-punten (doelsaldo)
1. PSG 6-11 (17-9)
2. Liverpool 6-9 (9-7)
3. Napoli 6-9 (7-5)
4. Rode Ster 6-4 (5-17)

Galatasaray verder

Turkije is na de winterstop met minimaal twee clubs vertegenwoordigd in de Europa League. Galatasaray verloor dinsdag het laatste pouleduel in de Champions League van groepswinnaar FC Porto (2-3), maar eindigde toch als derde omdat Lokomotiv Moskou bij Schalke 04 met 1-0 onderuit ging.

Galatasaray hield Moskou zo één punt achter zich in de eindstand in groep D. De Turkse topclub had bovendien een beter onderling resultaat dan de Russen (3-0 om 2-0).

Fenerbahçe was al zeker van een langer verblijf in de Europa League en Besiktas kan zich donderdag als derde Turkse club verzekeren van een plaats bij de laatste 32 van het tweede Europese clubtoernooi.

Porto en Schalke waren voor dinsdag al zeker van een plek in de achtste finales van de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl