NOS Voetbal

Robben: 'Groningen blijft mijn cluppie, alles is nog open'

Robben neemt tijd voor vervolgstap in zijn voetballeven

'Het kind van de club' laat voorlopig alle opties open. De smeekbedes uit Groningen ten spijt. Arjen Robben geeft toe dat de acties die de fans van FC Groningen momenteel ondernemen om de bijna 35-jarige vleugelaanvaller over te halen terug te keren op het oude nest, hem best wel raken. "Dat doet mij wel wat", zegt hij in gesprek met de NOS.

Robben heeft besloten aan het einde van het seizoen Bayern München na tien jaar te verlaten. De vleugelspits heeft nog geen besluit over zijn toekomst genomen. Dat is vooral afhankelijk van wat er de komende tijd aan aanbiedingen voorbij gaat komen. Interesse is er, dat staat vast.

"Er zijn al twee, drie dingen voorbijgekomen", antwoordt hij op de vraag of zich al clubs hebben gemeld bij de Groninger. "Ik neem de tijd ervoor, overleg met mijn vrouw en familie. We gaan nadenken en kijken wat de beste vervolgstap is."

Het vervolg betekent niet automatisch een nieuwe club. "Een vervolgstap kan ook stoppen zijn. Maar op het moment dat er iets voorbij komt waar ik echt 100 procent achtersta, waar ik echt nog een uitdaging in zie, dan zou ik het doen", geeft Robben aan.

Thuis

De roep uit Groningen voelt hij toenemen. "Ik heb banden met de club. Het voelt als thuis. Maar dat is geen garantie dat ik gelijk dingen toezeg. Ik heb altijd gezegd, en ik denk nu helemaal in deze positie dat dat goed is: ik beloof niks."

Natuurlijk speelt de plaatselijke FC nog een belangrijke rol in zijn leven. "FC Groningen blijft mijn cluppie. Daar zal ik altijd verbinding mee houden. Op welke manier dan ook. Maar alles is nog open."

NOS
2001: Arjen Robben als zeventienjarige scholier en speler van FC Groningen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl