NOS Voetbal

Van den Brom: 'Niemand heeft gemerkt dat ik aan mijn laatste jaar bezig ben'

Van den Brom: 'Niemand heeft gemerkt dat ik aan mijn laatste jaar bezig ben'

Het had eigenlijk pas in januari bekend moeten worden, maar sinds afgelopen weekend is duidelijk dat John van den Brom bezig is aan zijn laatste seizoen bij AZ.

Wie zijn afscheid aankondigt, is al een beetje vertrokken, maar Van den Brom vreest niet dat zijn relatie met de spelersgroep zal veranderen. "Niemand heeft gemerkt dat ik aan mijn laatste jaar bezig ben."

De selectie is maandag officieel ingelicht door directeur voetbalzaken Max Huiberts. "De spelers zijn in dat opzicht vooral speler, die moeten zich niet met dat soort dingen bezighouden", zegt Van den Brom. "Ik vind dat we een heel leuke groep hebben die heel close is met elkaar. Waarom zou dat nu in een keer veranderen? Ik ben daar echt niet bang voor."

"Het werk blijft hetzelfde en is nog net zo leuk, dat geldt tot aan de dag van vandaag. Ik wil er met de jongens en de staf een zo leuk mogelijk seizoen van te maken."

Arne Slot (l) neemt volgend jaar de rol van John van den Brom over

Al afgelopen zomer heeft Van den Brom met de directie (Huiberts en algemeen directeur Robert Eenhoorn) besloten zijn contract niet te verlengen. "Als je contract afloopt, weet je dat je gaat zitten. Normaal doe je dat in de winter, nu was het iets vroeger."

Maar waarom wil Van der Brom er niet nog een seizoen aan vastplakken? "Als je vijf jaar met elkaar gewerkt hebt, is dat in het voetbal en voor mijzelf al uniek."

Van den Brom kan het moeilijk onder woorden brengen, maar had simpelweg geen goed gevoel bij een nieuw contract. "Als je dat gevoel hebt, is het ook goed om dat uit te spreken."

John van den Brom

Van den Brom wordt opgevolgd door zijn assistent, Arne Slot. "Wij denken dat hij goed past bij onze manier van werken", zegt Huiberts. "Arne is een talentvolle coach. Hij heeft nog niet zo veel ervaring, maar na dit seizoen heeft hij twee jaar met John meegelopen. Dat is een ervaren coach die goed weet hoe het werkt binnen deze club. Met die twee jaar heeft Arne behoorlijke stappen gemaakt."

Trendbreuk

De keuze voor Slot past niet in de lijn met trainers als Co Adriaanse, Louis van Gaal, Ronald Koeman, Dick Advocaat en Marco van Basten. Maar achter die ogenschijnlijke trendbreuk moet niet veel gezocht worden.

"Dat is niet altijd bewust gedaan", zegt Huiberts, "we kozen voor de beste opties. Voor de buitenwereld is het misschien een andere koers, maar wij zijn ervan overtuigd dat Arne de beste keuze is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl