Ajacieden Onana en Van de Beek fit voor duel met Bayern München

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ten Hag: 'We zullen de risico's moeten afwegen'
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ajax kan in het beslissende duel met Bayern München om de eindzege in groep E van de Champions League beschikken over doelman André Onana en middenvelder Donny van de Beek.

Het tweetal viel zaterdag in de wedstrijd tegen PEC Zwolle geblesseerd uit, maar is voldoende hersteld om woensdagavond in Amsterdam tegen de Duitse topploeg aan te treden.

Ook spits Kasper Dolberg, die lichte knieklachten had, en middenvelder Hakim Ziyech zijn beschikbaar voor het belangrijke duel.

De stand in groep E voor de laatste speleronde NOS

"Iedereen is fit, maar we gaan straks nog wel trainen", zei trainer Erik ten Hag over de positieve ontwikkelingen bij de blessuregevallen in zijn selectie. Ajax is al zeker van overwintering in de Champions League. Of Ten Hag door het overvolle programma overweegt spelers te sparen?

"Natuurlijk speelt dat wel in ons achterhoofd. Welke risico's nemen we? Daar zijn we wel mee bezig. De eerste plek in de groep is belangrijk. Dat kan een betere uitgangspositie opleveren, maar we willen ook graag een titel halen", gaf de trainer zijn dilemma aan.

Ten Hag wilde nog niets zeggen over de wijze waarop hij woensdag Bayern München gaat bestrijden. "De speelwijze blijft hetzelfde, maar tactisch kun je nuances aanbrengen. We hebben een aantal opties, we kunnen variëren." De vraag is dus of net als in Duitsland Dusan Tadic in de spits zal opduiken. Die variant leverde in München een punt op.

Robben

Het ontbreken van Arjen Robben noemde Ten Hag teleurstellend. "Dat is echt zonde. Robben was de blikvanger van het Nederlandse voetbal de laatste jaren. Hij is nog steeds ontzettend goed. Voor het publiek is het jammer en voor Robben zelf ook."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Robben mist Ajax-uit: 'Het gaat gewoon niet goed, ik ben niet fit'

STER Reclame