ANP

Door een storing met pinnen konden veel mensen in het hele land vanochtend niet betalen bij tankstations. Dat kwam door een netwerkstoring bij de transactieverwerkers, zegt een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland, die verantwoordelijk is voor het betalingsverkeer.

"Wij hadden er ongeveer vanaf één uur vannacht last van", vertelt Willy Pruisman van het Esso-tankstation in Emmen aan RTV Drenthe. "We hebben meteen plakkaten op de pompen geplakt en we zijn ook zoveel mogelijk steeds naar buiten gelopen als we klanten zagen aankomen."

Trouwring

Toch kun je niet helemaal voorkomen dat iemand dan toch tankt en geen contant geld bij zich heeft. "Toevallig heb ik hier nog een trouwring liggen van een mevrouw, die niet kon betalen. Ze liet hem uit zichzelf als borg achter", vertelt Pruisman. Volgens hem kwam het ook voor dat mensen bijvoorbeeld een telefoon achterlieten.

"Ook duizenden betaalautomaten in winkels werden getroffen, maar omdat de winkels nog niet open waren, heeft waarschijnlijk niemand daar iets van gemerkt", zegt de woordvoerder van Betaalvereniging Nederland.

Een van de gedupeerden zei dat ze bij het ene onbemande tankstation niet kon pinnen, maar bij een eveneens onbemande pomp iets verderop wel.

De storing duurde tot ongeveer 08.30 uur.

STER reclame