WK-sprookje Delmee met Franse hockeyers duurt voort: 'Ongelooflijk'

Jeroen Delmee kent als bondscoach van de Franse hockeyers een fantastisch WK in India. Frankrijk is het laagst geklasseerde team van het toernooi, maar staat na een verdiende 1-0 zege op China in de kwartfinales.

"Een fantastische prestatie. We hebben het zelf afgedwongen", reageert Delmee na de wedstrijd. "We staan in de kwartfinales, echt ongelooflijk!"

Boost richting Parijs 2024

In de groepsfase zorgde Delmee met zijn mannen voor een flinke stunt door olympisch kampioen Argentinië met 5-3 te verslaan. De prestatie van Frankrijk kan gezien worden als een mooie boost in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs van 2024.

"Ik heb niet veel Franse vrienden, maar je hoort van de jongens dat hockey nu al meer begint te leven. Dat hebben we ook nodig richting 2024. Je hebt ergens een keer een succes nodig om de publieke belangstelling aan te wakkeren", aldus Delmee.

In de kwartfinales is titelverdediger Australië woensdag de tegenstander van de nummer twintig van de wereld. Delmee: "We gaan werken aan een nieuwe stunt."

Engeland versloeg eerder op de dag Nieuw-Zeeland met 2-0 in de achtste finales en gaat met Argentinië strijden om een plaats bij de laatste vier.

Oranje

Nederland moet dinsdag om 14.30 uur de laatste acht van het WK zien te bereiken. In de achtste finales wacht dan Canada, de nummer 3 in groep C. Als Nederland die horde neemt, dan treft het in de kwartfinales gastland India. Nederland-Canada is rechtstreeks te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl