Arne Slot ANP Pro Shots

AZ: Slot volgt Van den Brom na dit seizoen op

time icon

Arne Slot is vanaf komend seizoen hoofdtrainer van AZ. De huidige assistent volgt John van den Brom op, van wie zondag bekend werd dat hij na dit seizoen vertrekt.

Slot is sinds de zomer van 2017 assistent-trainer in Alkmaar. Daarvoor werkte hij in dezelfde rol en als interim bij SC Cambuur. Als voetballer was de 40-jarige Slot actief bij PEC Zwolle, NAC Breda en Sparta Rotterdam.

De duur van het contract van Slot is nog niet bekend. Daar wordt, net als naar de verdere invulling van de nieuwe staf, in de loop van de tweede seizoenshelft naar gekeken.

Arne Slot (l) als assistent van John van den Brom ANP Pro Shots

Van den Brom maakt het huidige seizoen af bij AZ. Daarna verlaat hij de club na een lange periode. "Ik ben trots dat ik als langstzittende trainer de boeken in ga. De afgelopen vijf jaar heb ik mooie seizoenen beleefd bij AZ", aldus Van den Brom.

"Maar het is nog te vroeg om terug te blikken. Vanaf heden gaat de focus weer op dit seizoen. We gaan er de komende maanden alles aan doen om het seizoen AZ-waardig af te sluiten."

John van den Brom
@vandenbrom1966
Mijn aangekondigde vertrek bij @AZAlkmaar aan het eind van dit seizoen, doet niets af aan het feit dat we de komende maanden volle focus op de competitie en beker houden en er alles aan doen om na 5 mooie jaren ook dit seizoen AZ-waardig af te sluiten. #samennaarvictorie
5 maanden geleden

Onder leiding van Van den Brom werd drie keer Europees voetbal gehaald, twee keer de bekerfinale, braken veel talenten door en ontving AZ veel lof voor het aantrekkelijke voetbal.

Dit seizoen gaat het minder goed met AZ. De ploeg van Van den Brom werd in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld en kende in de eredivisie een zwakke reeks met een overwinning in acht duels.

Vrijdagavond won AZ van Fortuna Sittard. Momenteel staat de club zesde in de eredivisie.

STER Reclame