Podcast Het Beste: Indiaas meisje (7) wil ook poepen op een wc

time icon Aangepast

Het is een groot probleem in India: miljoenen mensen hebben niet de beschikking over een wc in of bij hun huis. Velen doen dus hun behoefte in de bosjes. De 7-jarige Hanifa schaamde zich daarvoor en vroeg haar vader een wc te bouwen. Hij beloofde dat te doen, op voorwaarde dat zij de beste van haar klas zou worden.

En dat deed Hanifa, ze excelleerde op school maar desondanks kwam die zo vurig gewenste wc er niet. Deze week was voor Hanifa de maat vol. Ze ging naar het politiebureau, met een doos vol diploma's, om aangifte te doen tegen haar vader. In Met het oog op morgen vertelt antropoloog Sanderien Verstappen waarom India er ondanks toenemende welvaart niet in slaagt om dit probleem de wereld uit te helpen.

#120: Verslaafd aan Russisch gas, 150 jaar stoplicht en Brexit

Verder in Het Beste

Het verkeerslicht bestaat 150 jaar. Een gesprek met verkeersregel-technicus Eric Greweldinger die er alles van weet. Springt het verkeerslicht voor voetgangers echt sneller op groen als je op de knop drukt? President Donald Trump heeft zich meermaals kritisch uitgelaten over de aanleg van Nord Stream 2, de gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland. Deze week riep een Amerikaanse onderminister zelfs op de aanleg te staken. De VS vinden dat Europa's afhankelijkheid van Russisch gas daardoor nog groter wordt. Trump heeft een punt, vindt Rob de Wijk van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies.

En het was weer een week vol onverwachte wendingen in het brexit-proces. Stelt de EU zich onredelijk star op tegenover de Britten? Gareth Davies, hoogleraar internationaal recht aan de Vrije Universiteit, vindt van wel. Hij gaat in discussie met Peter de Waard, oud-correspondent in Londen voor de Volkskrant.

Onze podcasts:

De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 17.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je: een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

NOS Voetbalpodcast: Wekelijks praten vier voetbalcommentatoren van NOS Sport over alles wat met voetbal te maken heeft. Elke maandag rond 14.30 uur te vinden op iTunes of op de site van de NPO.

Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, te vinden op iTunes en RSS.

De Stemming van Vullings en Van Weezel:In deze politieke podcast van het NOS-radioprogramma Met Het Oog op Morgen praten Joost Vullings en Max van Weezel je elke week bij over het laatste nieuws uit politiek Den Haag. Te vinden op iTunes, Soundcloud en nporadio1.nl/podcasts.

Het Beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

STER Reclame