Passagiers die informatie willen staan in een lange rij
NOS NieuwsAangepast

Treinstaking Duitsland voorbij, gevolgen blijven hele dag merkbaar

De treinstaking in Duitsland is voorbij, maar de gevolgen zijn nog merkbaar. Een groot deel van het treinverkeer lag een paar uur stil omdat het treinpersoneel het werk had neergelegd.

Zaterdag liepen de cao-onderhandelingen voor het treinpersoneel vast. De Duitse spoorwegen gaan niet in op de looneisen van de vakbond. "De omvang van de staking geeft aan, hoe groot de irritatie is dat er nog geen goed loonbod ligt", zegt een woordvoerder van de vakbond.

In heel Duitsland waren de snelle treinen tussen de grote steden uitgevallen. Ook het regionale treinverkeer was getroffen door de staking. Veel Duitsers nemen vanwege de staking de auto, waardoor er veel files staan.

Compensatie

De verwachting is dat het nog de hele dag zal duren voordat de treinen weer volgens schema rijden. Reizigers worden opgeroepen om de trein te mijden. Als compensatie zijn de treinkaartjes van vandaag ook morgen geldig.

Een woordvoerder van de NS zegt dat ook Nederlanders die naar Duitsland willen reizen rekening moeten houden vertraging of uitvallende treinen "De staking is zeker van invloed geweest, maar de situatie is per internationale trein verschillend. We raden reizigers aan om de reisplanner goed in de gaten te houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl