Gareth Bale zette Real al vroeg op voorsprong tegen Huesca

Real wint met moeite van hekkensluiter Huesca

Real Madrid heeft met veel moeite de uitwedstrijd tegen SD Huesca, de hekkensluiter in Spanje, weten te winnen. De provincieclub uit Aragón had bijna de hele wedstrijd een overwicht, maar de punten gingen naar Madrid: 0-1.

Huesca speelde met lef en enthousiasme, wat al snel een kans opleverde, maar de kopbal van Xabier Etxeita ging naast.

In de achtste minuut was het wel raak voor Real. Gareth Bale scoorde op aangeven van Álvaro Odriozola met een beheerste volley.

Huesca verstopte zich ook daarna echter niet. Luis Ávila zette met een hard schot Thibaut Courtois aan het werk en invaller Gonzalo Melero miste vlak na rust nog een grote kans op de gelijkmaker, waarna de krachten langzaam wegvloeiden bij de thuisploeg. Real liet zelf bitter weinig zien, wankelde door het dappere optreden van Huesca, maar zakte net niet door de ondergrens.

Vierde plaats

Real Madrid klimt door de overwinning naar de vierde plaats, op vijf punten van koploper FC Barcelona.