
Excuses Eurosport voor zingende Frank Kramer die wedstrijd negeert
Eurosport heeft excuses aangeboden voor het opzienbarende voetbalcommentaar bij een wedstrijd in de Amerikaanse competitie, afgelopen nacht. Het was het laatste commentaar van Frank Kramer, die na bijna 25 jaar de sportzender verlaat. Kramer repte vrijwel niet over de wedstrijd maar vertelde persoonlijke anekdotes, zong een liedje en droeg een gedicht voor over de dood van Willem Wilmink.
Kijkers die vannacht inschakelden voor de finale van de Amerikaanse Major League Soccer tussen Atlanta United en Portland Timbers werden uitgebreider bijgepraat over het repertoire van Frank Sinatra dan over de wedstrijd. Van de twee doelpunten die vielen voor Atlanta, werd alleen het eerste benoemd door de voormalige profvoetballer. Kramer klaagde wel dat hij zijn anekdote ervoor moest onderbreken.
Kramer, die in zijn commentaren wel vaker afweek van de wedstrijd, kreeg via sociale media zowel hoon als lof voor zijn laatste optreden. "Dit is toch pure kunst?", merkte een kijker op. Een ander vergeleek Kramers cover van One for my baby van Frank Sinatra met een intiem huiskamerconcert.
Zijn werkgever vond het minder vermakelijk. "Frank had gister z'n laatste uitzending en was duidelijk met van alles bezig behalve met zijn laatste wedstrijd! Ook wij hadden deze laatste keer anders voor ogen gehad en daarom onze oprechte excuses", schrijft Eurosport op Twitter.
De finale tussen Atlanta United en de Portland Timbers wordt vanavond herhaald op Eurosport, inclusief het commentaar van Kramer.
Frank Kramer (71) speelde jarenlang betaald voetbal bij onder meer Volendam en Haarlem. Daarna werd hij actief in de tv-wereld. Hij werkte bij AVRO's Sportpanorama, had zijn eigen Frank Kramer Show en presenteerde de spelletjesprogramma's Hints en Boggle. Vanaf 1994 was hij commentator bij Eurosport.
Markle: leden koningshuis wilden niet dat mijn zoon prins werd om zijn huidskleur
In een langverwacht interview met Oprah Winfrey zegt de vrouw van prins Harry dat ze zich als lid van het Britse koningshuis zo slecht voelde dat ze suïcidale gedachtes had.
Duizenden demonstranten op de been voor proces George Floyd
Op de dag voor het proces tegen de witte agent die verdacht wordt van zware doodslag op George Floyd demonstreerden duizenden mensen in Minneapolis.
Denktank adviseert kabinet: 'Nederland kan versneld open met testbewijzen'
Het kabinet vroeg de Denktank Coronacrisis om advies over het inzetten van negatieve testen als toegangsbewijs. De Denktank vindt dat het kan, maar wel onder voorwaarden.