Urby Emanuelson

Mooie goals helpen FC Utrecht nog voor rust langs Heracles

Dankzij een paar fraaie doelpunten in de eerste twintig minuten heeft FC Utrecht de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met 3-1 gewonnen.

Heracles begon niet eens zo slecht aan de wedstrijd met als inzet de vierde plaats in de eredivisie, maar al in de vierde minuut opende Simon Gustafson de score door een strafschop te benutten.

Het hoogtepunt van het duel was de 2-0 van Gyrano Kerk, die met een snoeiharde streep in de kruising Janis Blaswich kansloos liet. Een minuut later maakte de uitblinkende Urby Emanuelson met een prachtige volley al de derde goal.

Ommekeer blijft uit

Een week geleden kwam Utrecht bij Excelsior nog terug van een 3-0 achterstand, maar op een vergelijkbare stunt had Heracles geen moment zicht, al kreeg het nog wel een aantal kansen.

Een kwartier voor tijd tikte Maximilian Rossmann nog wel de 3-1 binnen, maar meer dan een eretreffer was dat niet. FC Utrecht was in de slotfase nog het dichtst bij een goal, maar het afstandschot van Oussama Tannane belandde op de lat.