NOS SchaatsenAangepast

Knegt kan niet op tegen Zuid-Koreaans geweld, aflossingsploeg wint wel

Goud voor aflossingsploeg na diskwalificatie Zuid-Korea

De Nederlandse shorttrackers hebben na de derde plaats in Calgary en hun vroege uitschakeling in Salt Lake City in Almaty het aflossingstoernooi gewonnen. Het Oranje-kwartet finishte als tweede, maar winnaar Zuid-Korea werd na afloop gediskwalificeerd.

Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Dennis Visser streden in de slotfase met de Koreanen om de overwinning.

Het was aan Knegt om Lim-Hyo jun, die dit jaar op de Spelen goud en brons won, te passeren. Toen hij dat in de slotronde probeerde, hield Lim hem met een arm af. De Zuid-Koreaan finishte nog als eerste, maar werd later door de jury gediskwalificeerd.

Knegt ten onder tussen Zuid-Koreaans geweld op 1.500 meter

Op de 1.500 meter slaagde Knegt er niet in een bres te slaan in de Zuid-Koreaanse dominantie. Net als zaterdag stonden er op de langste individuele afstand drie Zuid-Koreanen op het podium.

Knegt was bezig aan een goede finale, hij reed attent en leek twee ronden voor het einde op weg naar de winst. Maar binnen een mum van tijd denderden Kim Gun-woo, Hong Kyung-hwan en Lee June-seo over de Fries heen, waarna Knegt als vierde over de streep kwam.

Zaterdag reed Knegt, die vorige maand een wisselvallige seizoensopening beleefde in Noord-Amerika, naar het zilver op de 1.000 meter, wat hem na de winst op de 1.500 meter in Salt Lake City de tweede podiumplaats van het wereldbekerseizoen opleverde.

Bekijk hieronder de zilveren race van Knegt op de 1.000 meter:

Knegt komt net tekort voor goud op 1.000 meter

Op de 500 meter kwamen de drie Nederlanders niet door de kwartfinales. Daan Breeuwsma en Itzhak de Laat reden beiden in de eerste serie maar slaagden er niet in de laatste twee plaatsen te verlaten. Jasper Brunsmann werd gediskwalificeerd na een tweede valse start.

De afstand werd gewonnen door de Canadees Samuel Girard, bij afwezigheid van Wu Dajing. De Chinees is de regerend olympisch kampioen op de 500 meter en winnaar van de eerste drie wereldbekers, maar hij liet de wedstrijden in Almaty aan zich voorbijgaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl