Superieure Shiffrin wint Super G in St. Moritz

Zes dagen na haar eerste wereldbekerzege op de Super G heeft Mikaela Shiffrin ook nummer twee te pakken. De 23-jarige Amerikaanse troefde in het Zwitserse skioord St. Moritz specialisten Lara Gut (+0,28) en Tina Weirather (+0,42) af.

De Zwitserse en de Liechtensteinse hadden samen negentien Super G's in de wereldbeker gewonnen. Ragnhild Mowinckel, vorige week in Lake Louise tweede achter Shiffrin, leek de Amerikaanse nog te gaan bedreigen; ze was bij het derde meetpunt slechts 0,07 langzamer.

De Noorse miste echter na enkele foutjes zelfs het podium. Jasmin Flury verraste vorig jaar voor eigen publiek met de zege, haar enige in het wereldbekercircuit. Ditmaal scoorde de Zwitserse echter geen wereldbekerpunten en werd 36ste.

Marcel Hirscher, achter de druppels champagne, wint in het Franse Val d'Isère AFP

Hirscher superieur

De heren skieden in Val d'Isère een reuzenslalom in de wereldbeker. De Oostenrijker Marcel Hirscher zegevierde met overmacht op de Franse piste, waar hij eind 2009 zijn eerste van nu zestig wereldbekerzeges boekte. "In die negen jaar is er veel gebeurd, maar hier is het allemaal begonnen", aldus Hirscher.

Hij sloeg zijn slag in de eerste run, waarin slechts twee concurrenten binnen een seconde bleven. Het zilver was voor de Noor Henrik Kristoffersen (+1,18) en de Zweed Matts Olsson pakte brons (+1,31).

STER reclame