Heerenveen-aanvaller Mitchell van Bergen maakt zijn eerste twee eredivisiegoals

Heerenveen schudt Willem II van zich af na ruime zege

sc Heerenveen heeft op bezoek bij Willem II een ruime 5-1 zege geboekt. Op een kletsnat veld kon Willem II in de eerste helft mee, maar werd het na een rode kaart kort voor rust zoek gespeeld. Heerenveen schudt de concurrent van zich af op de ranglijst en stijgt naar plaats acht in de eredivisie.

Heerenveen kwam in de gelijkopgaande eerste helft, waarin beide clubs afwisselend het initiatief namen, op voorsprong. Mihajlovic speelde bij afwezigheid van de zieke Arbër Zeneli op de linkerflank en beloonde het vertrouwen met de 1-0, een schuiver vanaf links in de verre hoek.

Schitterende stift

Lang kon de ploeg van Jan Olde Riekerink echter niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later kwam Willem II op zeer fraaie wijze langszij. Aras Özbiliz stuurde middenvelder Atakan Akkaynak de ruimte in na een goed opgebouwde aanval door het centrum. De 19-jarige Duitser rondde af met een schitterende stift.

Willem II kon echter niet doordrukken en Heerenveen kreeg de grootste kansen op de voorsprong. Eerst schoot Mihajlovic uit kansrijke positie over, nadat hij een prachtige opening van Yuki Kobayashi uitstekend had aangenomen. Vier minuten voor rust vond Heerenveen het net dan wel via een strafschop.

Ben Rienstra viert zijn goal
    Ben Rienstra benut zijn strafschop

Die werd gegeven nadat aanvoerder Freek Heerkens Pelle van Amersfoort in scoringskans onderuit had getrokken. De verdediger moest inrukken met een rode kaart en Ben Rienstra, die vorig seizoen uitkwam voor Willem II, benutte de penalty.

Zoek gespeeld

Na rust versterkte Willem II de defensie door Akkaynak op te offeren voor verdediger Jordens Peters, maar veel effect had het niet. Sterker, sindsdien kwam Willem II geen moment meer in de wedstrijd. In de 53ste minuut gooide Michel Vlap het duel al in het slot na knullig uitverdedigen van de Tilburgers: 1-3.

De tien spelers van Willem II hadden niets meer in te brengen en werden op eigen veld zoek gespeeld. Mitchell van Bergen tekende, met nog een halfuur te spelen, na een goed uitgespeelde aanval voor 1-4 en even later zelfs voor 1-5. Het waren zijn eerste doelpunten in de eredivisie.