Lionel Messi

Weergaloze Messi neemt koploper Barcelona bij de hand in stadsderby

FC Barcelona heeft zonder problemen de koppositie in de Primera División verstevigd. Lionel Messi nam zijn ploeg bij de hand en had met twee weergaloze vrije trappen en een assist een groot aandeel in de 4-1 zege bij stadgenoot Espanyol.

Messi legde na zeventien minuten spelen vanaf twintig meter aan en krulde de bal schitterend in de rechter kruising, onhoudbaar voor Espanyol-doelman Diego López. In de 65ste minuut herhaalde Messi dat kunststukje en knalde hij de bal opnieuw onberispelijk in de kruising.

Ook assist Messi

Tussendoor was de Argentijn nog belangrijk met een assist op de 2-0 van Ousmane Dembélé. Messi dolde met een goede individuele actie twee verdedigers van Espanyol en stuurde de Fransman diep. Die kapte vervolgens naar zijn rechterbeen en schoot de bal fraai in de verre hoek.

Kort voor rust deed ook de derde aanvaller, Luis Suárez, een duit in het zakje. Na een goede steekpass van Dembélé werkte Suárez de bal op karakteristieke wijze, al frommelend door de defensie, door de benen van de keeper in het doel.

Sevilla speelt in de slotminuut toch gelijk tegen Valencia: 1-1

Barcelona gaat nu met 31 punten aan de leiding in Spanje, op drie punten gevolgd door Sevilla. Dat speelde eerder op zaterdag in de slotminuut gelijk tegen Valencia.

Pablo Sarabia zette Sevilla, waar Quincy Promes de hele wedstrijd speelde, op voorsprong en het leek erop dat Sevilla de lastige uitwedstrijd zou gaan winnen. Maar in de 93ste minuut kwam Valencia nog langszij dankzij een treffer van Mouctar Diakhaby.

Atlético Madrid

Eerder op zaterdag ontdeed Atlético Madrid zich in eigen huis eenvoudig van Deportivo Alavés, nummer vier van La Liga (3-0). De Madrilenen hebben evenals Sevilla 28 en bezetten plek drie.

Feest bij de spelers van Atlético Madrid en trainer Diego Simeone (rechts)

Atlético nam tegen Alavés halverwege de eerste helft de leiding. Nikola Kalinic, de vervanger van de geblesseerde spits Diego Costa, liep een voorzet van oud-PSV'er Santiago Arias met zijn buik binnen. Het was de eerste competitietreffer van de Kroaat in zijn achtste wedstrijd. In het vervolg bleken kansen schaars.

De gasten gingen in de slotfase op jacht naar de 1-1, maar liepen prompt tegen een geslaagde counter aan. Antoine Griezmann trof de paal, maar scoorde in de rebound. Vlak voor het einde werd het nog 3-0 door Rodrigo, die van dichtbij raak schoot.