YouTube | Country Foods

Indiase YouTube-kok (107) met ruim miljoen volgers overleden

tijd van publicatie

Ze brak 2 jaar geleden door op YouTube met haar Indiase curry's en rijst- en groentegerechten en kreeg ruim een miljoen volgers: Mastanamma. Deze week is de, naar eigen zeggen, oudste vlogger ter wereld overleden. Ze was 107 jaar.

De vrouw kwam uit een klein dorpje in het zuiden van India, waar ze volgens lokale media trouwde toen ze 11 jaar oud was. Ze had vijf kinderen, geen diploma's en verdiende de kost met het sjouwen van grote zakken rijst.

Op 105-jarige leeftijd werd ze wereldberoemd door haar optredens in YouTube-filmpjes. Het idee kwam van haar achterkleinzoon, die voorstelde om haar te filmen terwijl ze een curry-gerecht klaarmaakte.

De video's die hij van zijn oma op YouTube plaatste, vielen in de smaak. De filmpjes waarin ze Indiase gerechten bereidde, werden tientallen miljoenen keren bekeken. "Ze wist dat ze beroemd was", zegt een van de mannen die haar YouTube-kanaal beheerde tegen The New York Times. "Ze genoot ervan."

Haar fans wisten dat de hoogbejaarde vrouw de laatste tijd met gezondheidsproblemen kampte. Na haar laatste video's kreeg ze er veel vragen over. Op het YouTube-kanaal Country Foods zijn ook beelden van haar begrafenis te zien. "We missen je, oma", staat eronder.

Mensen uit landen van over de hele wereld reageren op dit laatste filmpje van de kokende Indiase. Ze zeggen dat Mastanamma een inspiratiebron voor hen was. "Ik heb veel van je geleerd", schrijft iemand.

STER Reclame