Ten Hag maakt zich weinig zorgen over huidige transferperikelen bij Ajax

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ten Hag maakt zich weinig zorgen over transferperikelen

Erik ten Hag maakt zich weinig zorgen over de huidige transferperikelen bij Ajax. De trainer van Ajax vreest niet dat Frenkie de Jong te lijden heeft onder diens op handen zijnde transfer naar Paris Saint-Germain.

"Dit speelt al het hele jaar en het zal zeker ook niet minder worden", zegt Ten Hag in aanloop naar de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in de eredivisie. "Tot nu toe heeft het geen invloed en richten we ons op waar het om gaat: de wedstrijden die moeten worden gespeeld."

"We weten dat de beste zes clubs van Europa een paar spelers van ons op het oog hebben. We moeten ons niet laten afleiden en vooral onze wedstrijden blijven winnen. Het tijdstip van deze berichten maakt me ook niet uit. Zulke berichten zullen blijven komen."

Ten Hag zou Parijs een goede keuze voor De Jong vinden. "Het is zeker een mooie club, als het waar zou zijn..."

De Jong is niet de enige speler van Ajax die zich mag verheugen in de belangstelling van een buitenlandse club. Ook Matthijs de Ligt wordt de laatste maanden veelvuldig in verband gebracht met buitenlandse topclubs. Verder azen Hakim Ziyech en keeper Andre Onana ook nog op een mooie transfer naar het buitenland.

Rentree Ziyech?

Er was ook nog nieuws op de persconferentie vrijdagmiddag. De Amsterdammers beschikken zaterdagavond in Zwolle over Lasse Schöne, die last had van een bovenbeenblessure, en ook Hakim Ziyech is dicht bij een terugkeer in de basis. "Ik ga ervan uit dat Hakim beschikbaar is", stelt Ten Hag. "Hij doet vandaag aan de training mee."

Ziyech stond twee weken langs de kant met een knieblessure, die hij had opgelopen tijdens de interlandperiode met Marokko.

Ten Hag liet in het midden met welke spits hij tegen PEC Zwolle begint. "Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar hebben goed gepresteerd, maar kunnen ook allebei beter", zei hij.

"Tot aan de winterstop zullen zij de wedstrijden gaan verdelen."

STER Reclame