PSV gaat onverstoorbaar door, ondanks het verlies tegen Feyenoord

Al eind oktober besloot de voetbalbond PSV een dag extra rust te gunnen in de aanloop naar het laatste groepsduel in de Champions League en de thuiswedstrijd van de Eindhovenaren tegen Excelsior naar de vrijdagavond te halen. De KNVB kon natuurlijk niet voorzien dat de kampioen van Nederland tegen die tijd geen rol van betekenis meer zou spelen op het Europese podium.

Maar PSV krijgt nu wel de kans de nederlaag van afgelopen zondag tegen Feyenoord sneller van zich af te spelen. Een pijnlijke nederlaag na dertien competitiezeges op rij, maar niet eentje waar Mark van Bommel erg van wakker heeft gelegen. "Feyenoord heeft het het eerste halfuur heel goed gedaan en ons onder druk gezet. Wij hadden de mogelijkheden om eronderuit te voetballen, maar die hebben we niet benut", kijkt de trainer terug.

Ongrijpbaar

"Het laatste uur hadden wij het beste van het spel, maar we liepen achter die 2-0 aan. Uiteindelijk hebben we nog wel de kans gehad op een gelijkspel. En als je die 2-2 maakt - wat had gekund vrij snel na de 2-1 - dan is er een grote kans je 'm nog wint ook."

PSV-trainer Mark van Bommel na het verloren duel met Feyenoord ANP

Dat zijn ploeg in die beginfase werd afgetroefd op agressiviteit - juist het handelsmerk van de voetballer Van Bommel - baarde hem geen zorgen. "Soms wil je heel graag en dan lukt het niet. Dat is iets ongrijpbaars. Dan vallen alle tweede ballen bij de tegenstander, kom je steeds net te laat, verlies je duels. Daar heb je niet altijd invloed op."

Verkeerde pass

In de tijd dat hij zelf nog op het veld rondliep, trachtte Van Bommel nog weleens via een pittige overtreding het tij te keren. Desnoods ten koste van een gele kaart. "Details kunnen een wedstrijd doen draaien. Zo'n duel dat je wint, maar ook zo'n verkeerde pass als van St. Juste vlak voor rust waardoor Lozano een kans krijgt. Dat zijn momenten waarop je de wedstrijd weer in handen kunt krijgen. En dat hebben wij nagelaten."

Maar dat is voor Van Bommel geen reden om in te grijpen in het elftal. "Nee, het is niet zo dat je na dertien keer winst alles gaat omgooien omdat je de veertiende wedstrijd verliest. Wij gaan gewoon op dezelfde voet verder. Zo moet het ook. We gaan door zoals we aan het trainen zijn en aan de speelwijze werken. We gaan niks anders doen."

STER reclame