ANP

Wekdienst 6/12: uitspraak afschieten edelherten en inhaalwedstrijd in De Kuip

tijd van publicatie

Goedemorgen! Vanmiddag beslist de rechter over de vergunning voor het afschieten van 1800 herten in de Oostvaardersplassen. En Feyenoord speelt een inhaalwedstrijd tegen VVV Venlo, nadat vorige maand het licht was uitgevallen in De Kuip.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van donderdag 6 december.

Het wordt een bewolkte dag, met soms wat motregen. Er staat een matige zuidwestenwind en de middagtemperatuur ligt rond 12 graden. Ook morgen is het zacht, maar er valt dan wel flink wat regen.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Zweden begint mogelijk het vredesoverleg over de oorlog in Jemen. Het overleg tussen de Houthi's en de Jemenitische regering wordt gevoerd onder leiding van de VN, maar de verwachtingen zijn niet hooggespannen.
  • De rechter beslist over de afschotvergunning voor de Oostvaardersplassen. Vorige week gaf de rechter toestemming voor het afschieten van 1800 herten, maar natuurorganisaties maakten bezwaar.
  • Feyenoord speelt vanavond een inhaalwedstrijd tegen VVV Venlo. De wedstrijd werd op 4 november gestaakt omdat het licht uitviel. De wedstrijd was toen nog geen minuut aan de gang.

Wat heb je gemist?

Zorgverleners geven kankerpatiënten te weinig informatie over de langetermijngevolgen van behandelingen, schrijft Trouw. De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties ondervroeg bijna 3800 patiënten; bij ruim een derde zijn de mogelijke klachten na een behandeling niet besproken.

Overlevenden kunnen bijvoorbeeld te maken krijgen met depressies, concentratie- en geheugenproblemen. Ongeveer de helft van de ondervraagden zegt dat door artsen niets is gevraagd over wat ze belangrijk vinden in het dagelijks leven of wat hun toekomstplannen zijn.

Ander nieuws uit de nacht

Reality Photo

En dan nog even dit

Luxemburg wordt waarschijnlijk het eerste land ter wereld waar al het openbaar vervoer gratis wordt. Dat schrijft The Guardian. De regering, onder leiding van minister-president Xavier Bettel, hoopt dat dit een oplossing zal zijn voor de klimaatproblemen en de files. De maatregel moet aankomende zomer ingaan.

Toch zijn er nog wel dingen waar over nagedacht moet worden, bijvoorbeeld wat er met de eerst- en tweede klas treincoupés moet gebeuren.

Fijne dag!

STER Reclame