Virgil van Dijk viert de goal van Roberto Firmino
NOS Voetbal

Clubrecord voor Liverpool, Van Dijk belangrijk

Liverpool heeft een moeizame 3-1 zege geboekt bij nummer voorlaatst Burnley. Daardoor blijft het in het spoor van koploper Manchester City. Op Old Trafford eindigde Manchester United-Arsenal in 2-2.

Liverpool-trainer Jürgen Klopp startte tegen laagvlieger Burnley met zeven wijzigingen ten opzichte van de gewonnen Merseyside-derby tegen Everton dit weekend (1-0).

Zo begonnen onder meer Mo Salah en Roberto Firmino niet en zaten Sadio Mané (niet helemaal fit) en Georginio Wijnaldum (rust) niet eens bij de selectie.

Roberto Firmino en Virgil van Dijk jutten de spelers op na de 1-2 tegen Burnley

Virgil van Dijk stond wel in de basis. De aanvoerder van Oranje kreeg na een halfuur een goede kopkans, maar kwam niet tot scoren. Na rust zette Jack Cork de thuisploeg verrassend op voorsprong.

Nadat James Milner er met een geplaatst schot 1-1 van had gemaakt, kwamen Salah en Firmino in het veld. Firmino maakte er met zijn eerste balcontact 1-2 van, na een assist van Van Dijk. Op aangeven van Salah tekende Xherdan Shaqiri voor de 1-3.

Door de driepunter staat Liverpool na vijftien duels op 39 punten, een clubrecord.

Stand bovenin Engelse Premier League

1. Manchester City 15-41
2. Liverpool 15-39
3. Tottenham Hotspur 15-33
4. Chelsea 15-31
5. Arsenal 15-31

Manchester United en Arsenal speelden in een vermakelijk duel met 2-2 gelijk. United wacht al vier duels op een zege, Arsenal is twintig duels op rij ongeslagen.

Arsenal kwam op 1-0 na een blunder van David de Gea, die een kopbal van Shkodran Mustafi liet glippen. Na de openingstreffer zongen de Arsenal-fans plagend: "José Mourinho, we want you to stay." De Portugese trainer staat onder grote druk bij Manchester.

  • Pro Shots
    Henrikh Mkhitaryan mist een kans in de slotfase tegen Manchester United
  • Pro Shots
    José Mourinho windt zich op langs de lijn

Het antwoord van Manchester liet niet lang op zich wachten: vier minuten later bracht de jarige Anthony Martial (23) de stand op 1-1. Wat volgde was een nare fase met veel overtredingen over en weer. In vijf minuten tijd trok de scheidsrechter vijf keer geel.

Na de pauze ging het los op Old Trafford. Na kolderiek verdedigen van United kwam Arsenal op 2-1 via Alexandre Lacazette, maar direct vanaf de aftrap maakte Jesse Lingard al gelijk.

Hij profiteerde van een misverstand tussen Sead Kolasinac en doelman Bernd Leno. De late 2-3 van Henrikh Mkhitaryan werd afgekeurd wegens buitenspel. Arsenal zakt naar plaats vijf, Manchester staat negende.

  • Pro Shots
    Eden Hazard (r) vindt troost bij zijn landgenoot Leander Dendoncker
  • EPA
    Harry Kane na zijn treffer tegen Southampton

Nummer drie Chelsea verloor bij Wolverhampton Wanderers. Chelsea kwam nog wel op 1-0 door een door Conor Coady van richting veranderd schot van Ruben Loftus-Cheek.

Dankzij een schot door de benen van de keeper door van Raul Jimenez en een intikker van Dioga Jota wonnen de Wolves.

Simpele zege Spurs

Tottenham Hotspur kende een makkelijke avond op Wembley, waar Southampton met 3-1 werd verslagen dankzij goals van Harry Kane, Lucas Moura en Heung-min Son. Voor de bezoekers scoorde Charlie Austin.

Uitslagen Premier League 5 december

Burnley-Liverpool 1-3
Everton-Newcastle United 1-1
Fulham-Leicester City 1-1
Wolverhampton-Chelsea 2-1
Manchester United-Arsenal 2-2
Tottenham-Southampton 3-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl