Een treurende Memphis Depay

Pijnlijke nederlaag Depay en Tete, ook Strootman verliest

De midweekse speelronde in de Franse Ligue 1 is voor de Nederlanders geen gelukkige gebleken. Memphis Depay en Kenny Tete verloren met Olympique Lyonnais, Kevin Strootman ging onderuit met Olympique Marseille.

Depay en Tete stonden allebei in de basis, in de thuiswedstrijd tegen Stade Rennes. Het werd een pijnlijk 0-2 nederlaag. Omdat Lille won bij Montpellier is Lyon gezakt naar de vierde plaats.

Marseille verspeelde, met Strootman op het middenveld, voor rust twee keer een voorsprong op bezoek bij FC Nantes. Na de pauze maakte de thuisploeg de enige goal: 3-2.

PSG weer gelijk

Dat Paris Saint-Germain op weg is naar de achtste landstitel uit de clubgeschiedenis twijfelt niemand aan. Toch wist de ploeg van Thomas Tuchel niet optimaal te profiteren van het puntenverlies van de achtervolgers. Er werd voor de tweede keer op een rij gelijkgespeeld. Op bezoek bij RC Strasbourg kwam PSG niet verder dan 1-1.

PSG-trainer Thomas Tuchel moest het doen zonder Neymar (blessure aan zijn knie) en hield Kylian Mbappé de eerste helft op de bank. Zonder de twee steraanvallers kwam de koploper vijf minuten voor rust op achterstand na een strafschop van Kenny Lala.

Mbappé mocht de tweede helft wel meedoen en met hem in de ploeg creëerde PSG veel kansen. In de 71ste minuut werd het 1-1 dankzij Edinson Cavani; ook hij was succesvol vanaf elf meter.

Ondanks verwoede pogingen om de zege nog veilig te stellen, bleef het 1-1. PSG verzuimde daarmee een voorsprong van maar liefst zestien punten te nemen op de nummer twee, Lille.