Donald en Melania Trump, Barack en Michelle Obama, Bill en Hillary Clinton en Jimmy en Rosalynn Carter Reuters

Amerikanen nemen afscheid van oud-president George H.W. Bush

time icon Aangepast

In Washington hebben familie, vrienden en prominenten uit de hele wereld afscheid genomen van oud-president George Bush, die vorige week vrijdag op 94-jarige leeftijd overleed. President Trump had een dag van nationale rouw afgekondigd.

Namens Nederland was minister van Staat Winnie Sorgdrager bij de uitvaart in de National Cathedral. Sorgdrager (D66) was onder meer minister van Justitie onder premier Kok in de jaren 90. Duitsland werd vertegenwoordigd door bondskanselier Merkel en de Britse koningin had haar zoon prins Charles afgevaardigd.

Bekijk hier een samenvatting van het afscheid:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Amerika neemt afscheid van oud-president Bush

In de kathedraal waren vier oud-presidenten van de Verenigde Staten aanwezig en president Trump. Bush senior was vroeger geregeld woedend op Trump vanwege diens aanvallen op zijn zoons George W. Bush en Jeb Bush.

De vier aanwezige oud-presidenten waren Barack Obama, Bill Clinton, Jimmy Carter en George W. Bush. Ook de Poolse president Duda en koning Abdullah van Jordaniƫ en zijn vrouw Rania waren voor de uitvaart naar Washington gereisd.

Bush junior was een van de sprekers. Hij raakte geƫmotioneerd toen hij eraan herinnerde dat zijn ouders een 3-jarig dochtertje verloren en toen hij sprak over de dood van zijn moeder Barbara, in april.

De kist gaat nu naar Bush' thuisbasis Texas voor de begrafenis. George H. W. Bush was de 41e president van de VS, van 1989 tot 1993.

STER Reclame