Omstanders overmeesteren man die peuter meegrist

time icon

In de Haarlemse wijk Schalkwijk heeft een man vanmiddag geprobeerd een 2-jarig meisje mee te nemen. Omstanders grepen in en wisten de man te overmeesteren.

De peuter was met haar opa en oma op de markt bij het winkelcentrum in de wijk, toen de man het meisje oppakte en ervandoor rende.

Andere marktbezoekers zagen het gebeuren en schoten te hulp. "Toen de vrouw begon te schreeuwen, dacht ik in eerste instantie dat hij haar tasje had gepakt", zegt de 44-jarige Phaedra tegen NH Nieuws. Zij hoorde de oma van het meisje roepen dat de man tegengehouden moest worden.

Samen met een jongen rende ze achter de dader aan. "Iets verderop haalde ik ze in en had die jongen hem te pakken. Hij riep tegen hem: 'Wat doe je! Je pakt iemand z'n kind!' Toen had ik pas door dat het een ontvoering was."

Schrik

De vrouw ontfermde zich meteen over de peuter. "Het enige wat ik dacht was: ze moet terug naar haar oma. Die liep iets achter me en was al een paar keer gevallen in haar haast om naar haar kleinkind te komen. Ik heb het meisje meteen aan haar oma gegeven."

Volgens de politie is het meisje ongedeerd, maar zit de schrik er wel goed in. "Ook bij opa en oma, want het is niet niks als je kleinkind voor je neus wordt meegenomen." Ook Phaedra is flink geschrokken. "Ik sta nog steeds te trillen op mijn benen", zegt ze.

De man is overmeesterd en overdragen aan de politie. Hij maakt volgens een woordvoerder van de politie een verwarde indruk. Het is niet bekend waarom hij het meisje mee wilde nemen. Hij wordt verhoord en er wordt bekeken of de man hulp moet krijgen.

Dit is een artikel van

STER Reclame