Oranje-aanvoerster Sherida Spitse met de EK-trofee ANP

Engeland huisvest EK voetbal voor vrouwen in 2021

tijd van publicatie

Het EK voetbal voor vrouwen zal in 2021 plaatsvinden in Engeland. De UEFA wees de titelstrijd toe aan de Britten, die zich als enige kandidaat hadden gesteld.

De Oranje-vrouwen veroverden vorig jaar in eigen land de Europese titel en hopen die over drie jaar aan de overkant van de Noordzee te kunnen prolongeren. Aan het toernooi mogen zestien landen meedoen. Engeland was ook in 2005 al organisator van de Europese titelstrijd voor de vrouwen.

De Engelse voetbalbond, de FA, heeft Londen, Milton Keynes, Brighton, Nottingham, Southampton, Rotherham, Sheffield en het jeugdcomplex van City in Manchester aangewezen als locaties voor de EK-wedstrijden. De finale zal in Londen op Wembley gespeeld worden.

Op 22 februari wordt in Nyon geloot voor de kwalificatiereeks, die na het WK van volgend jaar zomer begint. De negen groepswinnaars en drie beste nummers twee plaatsen zich voor de Europese eindronde. De overige zes landen die als tweede eindigen in hun poule, strijden in de play-offs om de drie resterende tickets.

STER Reclame