Mark Hughes in gedachten verzonken op de bank van Southampton
NOS Voetbal

Southampton wint maar niet en neemt afscheid van trainer Hughes

Southampton heeft trainer Mark Hughes vanwege de tegenvallende resultaten aan de kant gezet. 'The Saints' speelden zaterdag nog met 2-2 gelijk tegen Manchester United, maar wisten in de Premier League dit seizoen pas één van de veertien wedstrijden te winnen.

De club, die onder Ronald Koeman nog een subtopper was, staat daardoor slechts één punt boven hekkensluiter Fulham.

Stoke-scenario

De Welshman Hughes (55) volgde in maart de ontslagen Mauricio Pellegrino op bij Southampton. Hij wist de club uit Zuid-Engeland maar ternauwernood te behoeden voor degradatie en werd daarvoor in de zomer nog beloond met een nieuw contract.

Hughes wist Southampton overigens te redden ten koste van Stoke City, de club die Hughes twee maanden eerder zijn congé had gegeven.

De oud-spits van onder andere Manchester United, begon zijn trainersloopbaan als bondscoach van Wales en had daarna ook nog Blackburn Rovers, Fulham en Queens Park Rangers onder zijn hoede. Ook was hij anderhalf seizoen hoofdtrainer bij Manchester City, uitgerekend in de periode dat die club werd overgenomen door investeerders uit Abu Dhabi.

Vuurdoop op Wembley

Assistent-coach Kelvin Davis neemt de taken van Hughes voorlopig waar. Southampton, met oud-AZ'er Wesley Hoedt, neemt het woensdag op Wembley op tegen Tottenham Hotspur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl