NOS Sport

Hollywood roept, maar Verhoeven zegt kickboksen nog geen vaarwel

Verhoeven organiseert eerste fandag: 'Het zit ramvol, echt kippenvel'

Hij stond op de shortlist, maar een nominatie voor de eretitel Sportman van het Jaar zat er niet in voor Rico Verhoeven. Het doet niets af aan zijn populariteit. Nooit eerder had een Nederlandse vechtsporter zoveel fans. Maar hoe lang gaat hij nog door met kickboksen?

De 29-jarige Verhoeven wil namelijk slagen als acteur en volgend jaar speelt hij de hoofdrol in een actiefilm. "Als je leest dat ik kickboksen op een lager pitje ga zetten, dat klopt niet. Ik wil zeker nog wel een aantal jaar doorgaan met de allerbeste zijn", zei hij zaterdag bij zijn eerste fandag.

Beeld in Madame Tussauds

In Utrecht gaf Verhoeven een clinic en speelde hij spelletjes en een quiz met zijn fans. En hij liet weten dat er van hem een beeld komt in Madame Tussauds. "Het is een halve robot. Het hoofd en de ogen bewegen met je mee. Dan kun je een echte staredown met me doen."

Verhoeven krijgt z'n eigen robotbeeld: 'M'n hoofd en ogen bewegen met je mee'

Zo verwoestend als Verhoeven in de ring is (waar hij al sinds 2014 wereldkampioen zwaargewicht is), zo ontwapenend is hij daarbuiten. De bioscoopzaal die hij in Utrecht had afgehuurd voor zijn fandag was dan ook uitverkocht. "Het zit ramvol. Echt kippenvel."

Waarom organiseert hij eigenlijk een fandag? "Ik wil mijn fans graag laten zien dat ik ze waardeer. Ik krijg elke dag verzoeken binnen, maar ik kan niet alles doen wat ik zou willen doen. Anders zou ik geen tijd meer hebben om te trainen."

Zijn fans zien hem graag weer snel vechten. Dat kan echter nog een poosje duren nu Hollywood aan hem trekt. "Wanneer mijn volgende gevecht is, dat weet ik echt nog niet", aldus Verhoeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl