Studio Voetbal 2 december 2018

'Robben is nog zo fit, kom lekker naar Nederland'

Arjen Robben is aan de lijn in Studio Voetbal. De 96-voudig Oranje-international liet zondag weten dat hij na dit seizoen vertrekt bij Bayern München en de vraag van presentator Tom Egbers is daarom of er al aanbiedingen zijn uit Nederland? "Nee", antwoordt Robben.

"Ik zal binnenkort een aanbieding doen", grapt Pierre van Hooijdonk, adviseur van NAC Breda. "Neem maar contact op met mijn zaakwaarnemer", zegt Robben vanuit München.

Robben heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Mogelijk zet hij een punt achter zijn loopbaan. De Champions League winnen met Bayern zou een mooi slot zijn. "Onder zo'n script zou ik gelijk mijn handtekening zetten", aldus Robben.

Robben: 'Ik ga niet naar China of de zandbak'

Rafael van der Vaart zette begin november een punt achter zijn loopbaan, maar stoppen is volgens hem voor zijn oud-collega en generatiegenoot nog niet aan de orde. "Arjen is nog zo fit, ik weet zeker dat hij doorgaat en hoop dat hij niet naar de zandbak of naar China gaat, maar lekker terugkomt naar Nederland."

Robben twijfelt, al is hij over één ding duidelijk. "Ik kan wel zeggen dat de zandbak en China geen opties zijn."

'Genoten van Berghuis'

Uiteraard wordt ook de topper Feyenoord-PSV (2-1) uitvoerig besproken aan tafel. Van der Vaart had genoten van het spel van Feyenoord in de eerste helft en vooral van Steven Berghuis.

"Zoveel gevoel, zoveel rust", zegt Van der Vaart over Berghuis. "Je moet het maar zien en kunnen uitvoeren."

Van der Vaart: 'Heb genoten van Berghuis'

Feyenoord kon het niveau van de eerste helft niet doorzetten in de tweede helft en dat had volgens Van Hooijdonk een duidelijke oorzaak: het geblesseerd uitvallen van spits Nicolai Jørgensen, die de tweede goal voor zijn rekening had genomen.

"Dylan Vente kwam erin, maar daarna hield Feyenoord geen bal meer vast voorin", aldus Van Hooijdonk.

'Blij zijn met Van Bronckhorst'

De zege kwam bijzonder gelegen voor Feyenoord en trainer Giovanni van Bronckhorst. Laatstgenoemde heeft in Rotterdam een contract tot het einde van dit seizoen. Pas volgend jaar gaat hij met de club om de tafel.

Als het aan oud-eredivisiespeler Jevgeni Levtsjenko ligt, blijft Van Bronckhorst langer in De Kuip. "Feyenoord moet heel blij zijn met hem", zegt Levtsjenko.

Pierre van Hooijdonk gelooft niet zo in een 'Wenger-constructie' bij Feyenoord, refererend aan Arsène Wenger die 22 jaar op de bank zat bij Arsenal. "Je ziet PSV en Ajax weglopen en het verwachtingspatroon blijft hoog. Je moet voorkomen dat de man die vijf prijzen met de club heeft gewonnen, straks wordt ontslagen."

'Feyenoord moet blij zijn met Van Bronckhorst'

"Ze moeten wel een situatie proberen te creëren dat Feyenoord kan strijden met PSV en Ajax", zegt Levtsjenko.

"Dat wordt heel moeilijk en is niet reëel", reageert Van der Vaart.

Ook Kees Jansma ziet Van Bronckhorst graag langer blijven. "Wat levert het wegsturen van een trainer op?"

"Hij bepaalt toch zelf of hij blijft", denkt Van der Vaart. "Met een andere trainer wordt het echt niet beter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl