ANP
NOS NieuwsAangepast

Per ongeluk dubbele hypotheekafschrijving bij tienduizenden Rabobank-klanten

Bij tienduizenden klanten van Rabobank is de inleg van de spaarhypotheek gisteren dubbel afgeschreven. Dat gebeurde vanwege een menselijke fout, zegt een woordvoerder van de bank na berichtgeving van RTL Nieuws. De bedragen zijn inmiddels teruggestort.

Het gaat om klanten met een zogeheten opbouwhypotheek, een van de meest voorkomende hypotheken bij Rabobank. Op sociale media klaagden mensen na de dubbele afboeking dat ze de dure decembermaand met een financiële strop moesten beginnen.

De woordvoerder van de Rabobank zegt het bedrag met terugwerkende kracht is teruggestort. Dat houdt in dat mensen die door de dubbele afschrijving rood zijn komen te staan, daarover geen rente hoeven te betalen. De rente op rood staan is bij de Rabobank 12,9 procent op jaarbasis.

Spaarbedrag

Alleen de inleg voor de spaarhypotheek is dubbel afgeschreven. Dat is een van de twee maandelijkse termijnbedragen. Daarmee bouwt de klant een spaarbedrag op, bedoeld om de hypotheek na verloop van tijd (deels) mee af te lossen. Het andere maandelijkse bedrag, de hypotheekrente, is volgens de woordvoerder bij alle klanten juist afgeschreven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl