Divock Origi zorgt voor de 1-0

Liverpool wint 232ste derby met Everton na miraculeuze late goal

De 232ste Merseyside-derby tussen Liverpool en Everton is op de valreep gewonnen door thuisploeg Liverpool. In de laatste seconden van de wedstrijd bezorgde invaller Divock Origi zijn team een 1-0 zege.

Het duel leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, iets waar beide ploegen weinig mee zouden opschieten. Totdat de 96ste minuut aanbrak.

Een enorme mispeer van Virgil Van Dijk leek zonder problemen voor Everton achter te gaan. Terwijl Van Dijk al terugliep, stuiterde de bal mede door matig ingrijpen van Everton-keeper Jordan Pickford twee keer op de lat, waarna Origi in de rebound raak kopte.

In de enerverende eerste helft misten beide ploegen kans op kans. Everton kreeg vlak voor rust de beste mogelijkheid om de score te openen.

André Gomes mocht vanaf enkele meters van het doel vrij inkoppen, maar zijn inzet werd ternauwernood gestopt door Liverpool-keeper Alisson Becker. De Braziliaanse doelman kreeg vervolgens hulp van Joe Gomez, die de bal van de lijn haalde.

Na de rust was Liverpool, waar naast Van Dijk ook Georginio Wijnaldum in de basis stond, beter dan de grote rivaal. Origi was dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet belandde op de lat.

Even later hielp de lat de Belg juist en zorgde hij ervoor dat Liverpool weer op twee punten van koploper Manchester City komt. City won zaterdag al met 3-1 van Bournemouth.

Andrew Robertson (l) vecht het uit met Richarlison (m), Georginio Wijnaldum kijkt toe