Gregg Berhalter in 2005 als international AFP

Oud-eredivisiespeler Berhalter moet VS naar WK 2022 leiden

time icon

Gregg Berhalter is aangesteld als bondscoach van de Verenigde Staten. De 45-jarige oud-speler van onder meer FC Zwolle, Sparta Rotterdam en SC Cambuur is de opvolger van Bruce Arena en moet de VS naar het WK van 2022 leiden. Onder Arena miste Amerika het WK van 2018.

De aanstelling van Berhalter is het werk van Earnie Stewart, technisch directeur van de nationale ploeg van de Verenigde Staten. "Na een zeer grondig proces ben ik ervan overtuigd dat Gregg de juiste man is om het nationale team voorwaarts te leiden", lichtte Stewart toe. "Hij voldoet aan alle eisen met zijn achtergrond als persoon, succesvol coach en gevestigd speler."

U.S. Soccer
@ussoccer
25 years of experience as a player and coach for clubs in 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇩🇪🇳🇱🇸🇪🇺🇸. Gregg Berhalter will be formally introduced as #USMNT head coach at 12 pm ET Tuesday in NYC. #TheFutureIsUS.
6 maanden geleden

De 44-voudig Amerikaans international Berhalter was sinds 2013 de trainer van Columbus Crew. Hij haalde met die ploeg in vijf jaar tijd vier keer de play-offs van de Major League Soccer.

STER Reclame