NOS Voetbal

Van Bronckhorst: 'Deze week belangrijke stap zetten'

Van Bronckhorst na zege op PSV: 'Dit verrast me niet'

"We moeten genieten van deze overwinning, maar er ook donderdag weer staan", zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst na de 2-1 zege van Feyenoord op PSV. "We kunnen op zeven punten van PSV komen."

Van Bronckhorst doelde daarmee op de inhaalwedstrijd van donderdag thuis tegen VVV-Venlo. Als Feyenoord dat duel ook wint, wordt het verschil op de ranglijst met PSV teruggebracht tot zeven punten. De achterstand op Ajax bedraagt in dat geval vijf punten. Daarna wacht de uitwedstrijd tegen FC Emmen.

"We kunnen een belangrijke stap zetten deze week", aldus Van Bronckhorst. Aanvaller Steven Berghuis kan niet wachten. "Ik wil zo snel mogelijk naar donderdag. Die ook gewoon winnen. Ik wil door."

'Dit moet de norm zijn'

Feyenoord nam in de topper in de eerste helft afstand van PSV en gaf de winst in de tweede helft niet meer weg. "De eerste helft speelden we fantastisch", aldus Berghuis. "Dat moet de norm zijn. We deden heel veel dingen goed."

Berghuis wil door: 'Anders was deze zege voor niets'

"In een topper moet je de duels winnen en PSV geen moment met rust laten in opbouw", zei Van Bronckhorst. "Dat hebben we uitstekend gedaan. Deze overwinning verrast me niet. Ik ken de potentie van deze groep en we hebben die eerder laten zien. Alleen niet altijd over negentig minuten."

Sam Larsson maakte uitgerekend in de topper tegen PSV zijn eerste goal van het seizoen. "Ik begon slecht aan het seizoen, maar de laatste twee maanden ging het al beter", zei de Zweed. "Alleen die goal ontbrak. Deze goal maakt me blij en zorgt ervoor dat mijn zelfvertrouwen toeneemt."

Larsson: 'Goal geeft vertrouwen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl