Van Bommel: 'Niet op voetballende kwaliteiten, maar op inzet verloren'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Bommel: 'We hebben van onszelf verloren'

Mark van Bommel vindt dat PSV de 2-1 nederlaag tegen Feyenoord in De Kuip aan zichzelf te wijten heeft. "We hebben het niet op voetballende kwaliteiten verloren, maar op basis van inzet en persoonlijke fouten", zei de trainer na afloop van de competitietopper.

PSV liet zich vooral aftroeven in de persoonlijke duels en mede daardoor kon Feyenoord twee keer scoren. "We zijn absoluut niet weggespeeld", meende Van Bommel. "Wij hebben Feyenoord in de wedstrijd geholpen door te veel met de bal te lopen. Daardoor moesten we in de tweede helft in de achtervolging."

De trainer was wel tevreden over de manier waarop PSV zich in de tweede helft liet gelden, nadat een aantal omzettingen waren gedaan. "Als we de 2-2 hadden gemaakt, hadden we de wedstrijd ook nog kunnen winnen."

De Jong: 'Lieten het gebeuren'

Luuk de Jong vond dat PSV niet zichzelf was. "We lieten het vandaag een beetje gebeuren", vertelde de aanvoerder. "We waren niet in staat om dingen om te zetten. En dat terwijl we wisten hoe Feyenoord zou beginnen."

De Jong had zelf met knullig balverlies schuld aan de tweede treffer van Feyenoord, op fraaie wijze gemaakt door Sam Larsson. "Daarover ben ik ook boos op mezelf", zei De Jong. "Na rust deden we het veel beter en hadden we misschien ook wel de 2-2 moeten maken."

Met de nederlaag kwam de sinds de eerste competitieronde lopende zegereeks van PSV ten einde. "Uiteindelijk zouden we ergens punten gaan verspelen, dus zo'n schande is deze nederlaag niet", stelde De Jong.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Jong boos op zichzelf bij de 2-0 voor Feyenoord

STER Reclame