NOS NieuwsAangepast

Vrees voor hevige strijd Benghazi

Het Internationale Rode Kruis trekt zich terug uit Benghazi in Libië. De stad is in handen van de tegenstanders van het regime, maar het Libische leger is in aantocht. Sommige bronnen melden dat de stad al is omsingeld en dat er luchtaanvallen worden uitgevoerd.

De verwachting is dat er hevig om de stad, met een miljoen inwoners, gevochten zal worden. Het Rode Kruis roept op om burgers te sparen in de strijd. Het Rode Kruis is een van de weinige hulporganisaties in Libië. De medewerkers zijn overgebracht naar de stad Tobruk, nog verder naar het oosten.

Staakt-het-vuren

VN-chef Ban Ki-moon heeft opgeroepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren. Hij vreest voor grote aantallen doden in Benghazi. De VN-Veiligheidsraad praat nog over een vliegverbod boven Libië. Hij zegt diep bezorgd te zijn over het escaleren van de inzet van militaire middelen door het regime.

Ban Ki-moon benadrukte dat het bombarderen van het stadscentrum veel burgerslachtoffers zal maken. Hij zei dat zij die militaire middelen inzetten verantwoordelijk zullen worden gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl