Lerin Duarte en Adrián Dalmau in extase na de 2-0

Heracles terug op plek vier na ruime zege op VVV

Heracles Almelo heeft zich na een simpele 4-1 overwinning op VVV-Venlo weer genesteld op plek vier in de eredivisie.

De Almeloërs zaten na drie opeenvolgende nederlagen in een dipje, maar begonnen de decembermaand vlekkeloos.

Al na drie minuten liet spits Adrián Dalmau het thuispubliek juichen door op aangeven van Brandley Kuwas de 1-0 achter VVV-keeper Lars Unnerstall te schieten.

Heracles Almelo bleek in het vervolg ook sterker, kreeg kansen op meer, maar schudde pas na rust de bezoekers definitief van zich af.

Lerin Duarte zorgde voor de 2-0 en Kristoffer Peterson benutte een strafschop, nadat hij in de zestien was gevloerd door Nils Röseler.

VVV, toch nog altijd knap achtste op de ranglijst, deed via Röseler nog wel iets terug. Verder dan dat kwam de ploeg van trainer Maurice Steijn niet.

Duarte tilde de stand zelfs naar 4-1 door fraai van afstand te scoren. Dalmau knalde later nog op de lat.