NOS Voetbal

Koeman over loting: 'Aan onze stand verplicht om ons voor EK te plaatsen'

Koeman over loting: 'Aan onze stand verplicht om ons voor EK te plaatsen'

Bondscoach Ronald Koeman en zijn collega Joachim Löw moesten even lachen naar elkaar, nadat Nederland en Duitsland aan elkaar waren gekoppeld bij de loting voor de EK-kwalificatie.

"Hier had ik niet op gehoopt, maar daar heb ik weinig invloed op hè", reageerde Koeman vanuit Dublin. "Duitsland was het sterkste land uit pot 2."

Beide landen troffen elkaar de afgelopen maanden twee keer in de Nations League. Oranje won toen met 3-0 in Amsterdam en speelde met 2-2 gelijk in Gelsenkirchen.

De Ligt: 'Hebben laten zien dat tegen Duitsland uitstekende resultaten mogelijk zijn'

Naast Duitsland lootte Oranje ook Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland. De indeling bij die landen stemde Koeman wel tevreden.

"Als je kijkt naar pot 3, dan had je ook Servië kunnen treffen. Ik vind het behoudens Duitsland een prima loting. We zijn het wel aan onze stand verplicht om ons te plaatsen."

'Met volle overtuiging erin'

Ook Matthijs de Ligt toonde zich optimistisch over de kansen van Oranje. "We gaan er met volle overtuiging in", beloofde de verdediger, die uitkijkt naar de hernieuwde krachtmetingen met Duitsland.

De Ligt: "Dat zijn altijd mooie wedstrijden. We hebben deze Nations League ook gezien dat er uitstekende resultaten mogelijk zijn tegen Duitsland."

Löw optimistisch: 'Nederland en Duitsland zijn favoriet'

Volgens Joachim Löw, bondscoach van de Duitsers, steken zijn ploeg en Oranje er bovenuit. "Ik ben optimistisch. Nederland en Duitsland zijn favoriet en moeten zich normaal gesproken kwalificeren voor het EK."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl