NOS Voetbal

Oranje treft Duitsland in kwalificatie voor EK 2020

Oranje treft Duitsland in kwalificatie voor EK 2020

Het Nederlands elftal moet zich via Duitsland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland zien te kwalificeren voor het EK van 2020. Dat heeft de loting in Dublin uitgewezen.

Oranje trof de Duitsers dit jaar ook al in de groepsfase van de nieuwe Nations League. Nederland won in de Johan Cruijff Arena (3-0) en speelde gelijk in Gelsenkirchen (2-2).

Oranje werd ingedeeld in groep C, die bestaat uit vijf in plaats van zes ploegen, omdat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman in de Nations League poulewinnaar werd.

Nummers een en twee gaan door

De kwalificatiereeks wordt volgend jaar tussen 21 maart en 19 november afgewerkt. De nummers een en twee van iedere poule gaan naar het EK (12 juni tot en met 12 juli 2020 in twaalf landen). De resterende vier tickets worden in maart 2020 verdeeld tijdens de play-offs.

Groep C

De plaatsing voor de play-offs gebeurt op basis van de prestaties in de nieuwe Nations League. Mocht Oranje zich niet via de reguliere weg kwalificeren voor het EK, dan is het al verzekerd van deelname aan de play-offs.

De ploeg van Koeman eindigde in de A-divisie namelijk bovenaan in de groep met Frankrijk en Duitsland. Oranje mag daarom in juni met de andere groepswinnaars Engeland, Zwitserland en gastland Portugal strijden om de eindzege in het nieuwe landentoernooi.

De loting voor de finaleronde van de Nations League is maandag, ook in Dublin.

Maandagmiddag vanaf 14.30 uur volgt in Dublin ook de loting voor de Nations League Finals, met onder meer Nederland in de ballen. Dit is live te volgen op NOS.nl en de NOS-app. Het commentaar wordt verzorgd door Jeroen Elshoff.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl