Lichaam oud-president Bush met Air Force One naar Washington

EPA

Het lichaam van de overleden oud-president George H. W. Bush wordt met het presidentiële vliegtuig overgebracht van Houston naar de hoofdstad Washington. President Trump heeft bevolen tot dat "bijzondere eerbewijs".

Bush overleed vrijdag op 94-jarige leeftijd. Hij was president van 1989 tot 1993. Volgens Trump leidde Bush een "groots, Amerikaans leven, dat twee deugden combineerde: een ondernemende geest én grote toewijding voor de publieke zaak."

Het lichaam van Bush wordt vanaf morgen opgebaard in het Capitool in Washington. Tot woensdag, de dag van de staatsbegrafenis, is het voor burgers mogelijk om afscheid te nemen van de oud-staatsman.

Veel Amerikanen koesteren goede herinneringen aan Bush senior:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Amerikanen reageren op overlijden George H.W. Bush: 'Hij was een gentleman'

Woensdag 5 december is ook uitgeroepen tot dag van nationale rouw, wat betekent dat federale overheidsgebouwen en de financiële markten in de Verenigde Staten dan gesloten zijn. De oud-president wordt een dag later begraven bij zijn presidentiële bibliotheek in zijn thuisstaat Texas.

STER Reclame