Meesters Multimedia

De politie heeft in een klopjacht op drie verdachten van een woningoverval schoten gelost. Een verdachte werd in zijn been geraakt, meldt Omroep Gelderland. Twee van hen zijn aangehouden, het gaat om mannen van 24 en 25 jaar. De politie is nog zoek naar de derde verdachte.

De verdachten hadden rond 04.00 uur een woning in Zaltbommel overvallen. Ze waren uit op geld en dreigden met vuurwapens. Daarbij raakte een 43-jarige bewoner licht gewond. Zijn vrouw en hun dochter van 15 bleven ongedeerd.

Een jongen die op bezoek was, verstopte zich op het toilet van de bungalow. Daar belde hij zijn vader.

Toen de gealarmeerde politie arriveerde, schoot die op straat op de verdachten, maar die wisten te ontkomen. Ze vluchtten over de snelweg richting Den Bosch.

Langs de snelweg

De politie kreeg de verdachten weer in zicht bij tankstation De Lucht langs de A2. Ze waren daar tegen de vangrails gebotst. Een eind voorbij het pompstation verlieten zij op de vluchtstrook hun auto en gingen er te voet vandoor. De politie kon een van hen snel aanhouden.

Bij de jacht op de overige twee overvallers werden agenten van de Landelijke Eenheid, een arrestatieteam en politiehonden ingezet. Een tweede verdachte, die was geraakt door politiekogels, werd aangehouden nadat hij bij De Lucht een vrouw om een lift naar Tilburg had gevraagd. Zij weigerde en waarschuwde de politie. Die trof de man in de auto van de vrouw aan met twee schotwonden.

Mannelijke bewoner gewond

Bij het tankstation en bij de woning in Zaltbommel is onderzoek gedaan. De A2 was vanwege het onderzoek enige tijd afgesloten.

De 43-jarige mannelijke bewoner raakte gewond bij de overval. Hij liep vermoedelijk een gebroken kaak op. De vrouw en tiener die in de woning waren, bleven ongedeerd, evenals de bezoeker. Het motief achter de woningoverval is onbekend.

STER reclame