De wekdienst van 2-12 ANP/NOS

Wekdienst 2/12: #wijzijnhetzat en tegen wie speelt Oranje op het EK?

time icon

Goedemorgen! Vandaag wordt in Utrecht een campagne gestart die het gevoel van onveiligheid van lhbt'ers moet verminderen. Verder wordt duidelijk tegen wie Oranje het opneemt op het EK en worden de genomineerden voor het Sportgala 2018 bekendgemaakt.

De eerste uren van vandaag regent het in een groot deel van het land. Vanmiddag is het vaker droog, mogelijk breekt de zon even door. Met maximumtemperaturen van 12 tot 14 graden is het bijzonder zacht.

Het weer van 2-12 Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Met de hashtag #wijzijnhetzat wordt in Utrecht een landelijke campagne afgetrapt om het gevoel van onveiligheid van lhbt'ers te verminderen.
  • Verder wordt om 12.00 uur duidelijk wie de tegenstanders van Oranje worden in de kwalificatie voor het EK voetbal van 2020.
  • En vanavond worden de genomineerden voor het Sportgala 2018 bekendgemaakt. Van de vorige week gepubliceerde shortlist is een aantal namen overgebleven. Op 19 december worden winnaars gekozen.

Wat heb je gemist?

De Mexicaanse grensstad Tijuana heeft een groot opvangcomplex voor migranten gesloten. Er zaten ooit 6000 migranten uit Centraal-Amerika. Diegenen die er nog waren, worden overgebracht naar een federale opvang, verder weg van de Amerikaanse grens.

De autoriteiten geven als officiële reden voor de sluiting van het oude sportcomplex dat de sanitaire omstandigheden er slecht waren. Een deel van het complex stond onder water en infecties grepen om zich heen. De migranten gaan nu naar een voormalige concerthal.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Weerrecord na weerrecord sneuvelde het afgelopen jaar. Aan de warme, droge zomer leek geen einde te komen. En we kregen ook nadrukkelijk te maken met de gevolgen van het extreme weer.

In de aanloop naar de internationale klimaattop in Polen, waar vanaf morgen zo'n 190 deelnemende landen vergaderen over de aanpak van de klimaatverandering, nemen de vier NOS-weerpresentatoren het weer van 2018 in Nederland onder de loep. Wat zegt dit bijzondere weerjaar over het weer bij ons in de toekomst? En: komt er ooit nog een Elfstedentocht?

Bekijk de special Wat een weer! met Gerrit Hiemstra, Peter Kuipers Munneke, Willemijn Hoebert en Marco Verhoef.

Wat een weer!

Fijne dag!

STER Reclame