Een van de in brand gestoken auto's in Nieuwegein Koen Laureij

In Nieuwegein zijn vanavond in een paar uur tijd acht auto's in vlammen opgegaan. De politie gaat uit van brandstichting. Na de achtste brand zijn een jongen van 15 en een vrouw van 19 opgepakt, beiden uit Nieuwegein.

Het tweetal wordt verdacht van het stichten van de achtste brand en de politie onderzoekt of ze ook betrokken waren bij de andere. Hun arrestatie werd aan het eind van de avond gemeld door de politie.

In zeker drie verschillende wijken sloegen de vlammen uit een auto, in onder meer de Carmenlaan, de Apolloburg en de Titus Brandsmastraat. In die laatste straat brandde de voorkant van de wagen volledig uit. Ook een busje dat ernaast stond, raakte beschadigd en moest met geweld worden opengemaakt om de brand te blussen, meldt RTV Utrecht.

De politie verspreidde eerder op de avond via Burgernet een signalering van de mogelijke dader. Mensen wordt gevraagd in de buurt van Degenburg uit te kijken naar een man met donkere huidskleur, donkere kleding, muts, baard en snor.

Gisteren rukte de brandweer in Nieuwegein ook al uit voor drie autobranden. Ook toen werd een signalement verspreid, maar dat leverde niets op. In Utrecht was woensdag de dertiende autobrand in anderhalve week tijd.

STER reclame