Een fan van River Plate
NOS Voetbal

River Plate weigert finale tegen Boca Juniors in Madrid te spelen

River Plate weigert de tweede wedstrijd van de finale van de Copa Libertadores in Madrid te spelen. De Argentijnse club gaat in beroep tegen het besluit om de wedstrijd op 9 december in Spanje te spelen. Eerder liet tegenstander Boca Juniors al weten het niet eens te zijn met de beslissing van de CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond.

De bond besloot de finale tussen de twee aartsrivalen uit Buenos Aires te verplaatsen na een aanval van River-fans op de spelersbus van Boca voorafgaand aan de return. De eerste ontmoeting bij Boca eindigde in 2-2.

De politie zette traangas in om de fans van River uiteen te drijven, maar dat kwam door de kapotte ramen de bus in. Veel Boca-spelers hadden last van pijnlijke ogen en moeite met ademhalen. Twee spelers moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

Diskwalificatie

Boca Juniors wil dat River Plate gediskwalificeerd wordt voor de ongeregeldheden, maar daar heeft de Zuid-Amerikaanse voetbalbond geen gehoor aangegeven.

Wel besloot de bond de return te verplaatsen naar Madrid, om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen. Vrijdag liet Boca al weten daar niets voor te voelen en vandaag gaf ook River Plate aan niet naar Spanje te gaan.

Supporters van Boca Juniors

De club zegt te betreuren wat er is gebeurd, maar voelt zich er niet verantwoordelijk voor en noemt het onbegrijpelijk dat de wedstrijd niet in een ontwikkeld land als Argentinië zou kunnen plaatsvinden.

Ook neemt River het op voor de toeschouwers die op zaterdag urenlang in het stadion hebben gewacht en ook een dag later voor niets naar het stadion zijn gekomen. "Hun wordt nu de mogelijkheid ontzegd om het spektakel te zien."

Op tijd voor het WK voor clubteams?

Door de weigering van beide clubs om te spelen in Madrid begint de tijd te dringen voor de Zuid-Amerikaanse voetbalbond. Drie dagen na de geplande finale begint het WK voor clubteams in Abu Dhabi.

Het is de bedoeling dat de winnaar van de Copa Libertadores op dat FIFA-toernooi instroomt bij de halve finales, die vanaf op 18 december worden gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl