Denise Betsema Orange Pictures

Betsema tweede in veldrit Hasselt, Pauwels kan weer eens juichen

time icon

Denise Betsema is tweede geworden in de internationale veldrit in Hasselt. De winst ging naar Ellen Van Loy, wereldkampioene Sanne Cant kwam als derde over de streep.

Betsema beleeft dit jaar haar doorbraak in het veldrijden met de derde plek op de EK en haar eerste overwinning in de wereldbeker, vorige week in Koksijde. In Hasselt maakte de 25-jarige Texelse opnieuw indruk door ondanks materiaalpech knap tweede te worden.

Van Loy kwam solo over de finishlijn, nadat ze van start tot finish aan kop had gereden. Betsema was de enige die bij de 38-jarige Belgische in de buurt kwam. De Nederlandse passeerde dankzij een enorme eindsprint in de slotfase Cant, maar kwam voor de zege vijftig meter tekort.

Pauwels wint weer eens

Kevin Pauwels zegevierde bij de mannen. De Belg, die al drie keer eerder de beste was in de koers, maar sinds februari 2016 geen veldrit meer had gewonnen, liet de concurrentie halverwege achter zich en reed onbedreigd naar de zege.

Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts ontbraken in Hasselt.

Jens Adams en Eli Iserbyt, de regerend wereldkampioen bij de beloften, werden achter Pauwels tweede en derde en zorgden voor een geheel Belgisch podium.

STER Reclame